Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ για τις διακοπές ρεύματος στην Τσαριτσάνη

>> Πέμπτη 10 Απριλίου 2014


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ
 στην παράσταση διαμαρτυρίας
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΠΡΙΛΗ,
στις 10 το πρωί στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ελασσόνα

Η Λαϊκή Επιτροπή Ελασσόνας καταγγέλλει την εγκληματική πράξη της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια φτωχών λαϊκών οικογενειών και επαγγελματιών στην Τσαριτσάνη, αφήνοντας τους χωρίς ρεύμα!
Όπως καταγγέλθηκε στα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, το πρωί της Πέμπτης, 10 Απρίλη, συνεργείο της ΔΕΗ προέβη στην συγκεκριμένη πράξη, χωρίς μάλιστα να ενημερώσει προηγουμένως τους ιδιοκτήτες. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μια καφετέρια διέκοψαν το ρεύμα την ώρα που μέσα στο χώρο βρισκόταν θαμώνες!
Η ΔΕΗ προχώρησε σε αυτή την ενέργεια χωρίς να υπολογίζει το ανθρώπινο κόστος, παρά μόνο τα χρέη, που λόγω της παρατεταμένης ανεργίας είναι σε πολλές περιπτώσεις μεγάλα.
Με τις εγκληματικές αυτές ενέργειες οδήγουν τον κόσμο στην αναζήτηση επικίνδυνων λύσεων με δραματικά αποτελέσματα, όπως συνέβη πρόσφατα με την περίπτωση του 13χρονού παιδιού που πέθανε από το μαγκάλι, το οποίο χρησιμοποιούσε η οικογένειά του για να ζεσταθεί αφού στο σπίτι δεν υπήρχε ρεύμα. Η οικογένεια αυτή ζούσε σε συνθήκες εξαθλίωσης και αδυνατούσε να ανταποκριθεί στους υπέρογκους λογαριασμούς.
Η δικαιολογία που δίνει η ΔΕΗ για την χωρίς προειδοποίηση διακοπή ρεύματος με ότι αυτό σημαίνει, είναι ότι έχουν γίνει συστάσεις για διακανονισμό και την πληρωμή σε δόσεις. Μόνο που και αυτή η «λύση» είναι για πολλές οικογένειες και επαγγελματίες αδύνατο να αξιοποιηθεί καθώς είτε ζητείται να δοθεί ένα σημαντικό ποσό αρχικά που οι περισσότεροι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν, είτε το ύψος των δόσεων είναι επίσης αποτρεπτικό με δεδομένα τα πολύ χαμηλά εισοδήματα και μεροκάματα.
Τα συνεχόμενα τραγικά περιστατικά δεν οφείλονται ούτε σε αφέλεια ούτε σε άγνοια, όπως προσπαθούν να πείσουν οι συγκυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους. Καταγγέλλουμε ιδιαίτερα την υποκρισία όσων κάνουν πως κλαίνε και συμπονούν πάνω από καμένα σπίτια και φέρετρα, ενώ στηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική κυβέρνησης- τρόικας- ΔΝΤ.
Η Λαϊκή επιτροπή Ελασσόνας όλο το προηγούμενο διάστημα με αγωνιστικές παρεμβάσεις στη ΔΕΗ κατόρθωσε να έχει αποτελέσματα σε επανασυνδέσεις ρεύματος και σε διακανονισμούς.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, χωρίς τρόφιμα, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας,να μην είναι κανείς μόνος του στην κρισή.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, να μην δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το Δήμο που τώρα τους πήρε ο πόνος για την φτωχολογιά. Είναι αυτοί που υλοποιούν όλα αυτά που οδηγούν στο ακριβό ρεύμα, στα χαράτσια, στη φορολογία, στις απανωτές αυξήσεις δημοτικών τελών.
Να έρθουν σε επαφή με την Λαϊκή Επιτροπή Ελασσόνας για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Να καλέσουν και άλλους που είναι στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·       Η ΔΕΗ να αποκαταστήσει άμεσα την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια και τα καταστήματα της Τσαριτσάνης,
·       Να σταματήσει η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών- λαϊκών οικογενειών, που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στο Δήμο Ελασσόνας,
·       Άμεσα να υπάρξει δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ,
·       Να καταργηθούν οι φόροι που υπάρχουν στα τιμολόγια.

Έλα να δυναμώσουμε αυτή την πάλη, να δυναμώσουμε την λαϊκή αλληλεγγύη
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP