ΚΑΛΕΣΜΑ για την Πρωτομαγιά

>> Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.
Εργαζόμενοι - εργαζόμενες, νέες - νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι.
Φέτος συμπληρώνονται 128 χρόνια πάλης και δράσης από την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο που η εργατική τάξη έδωσε το αίμα της για το 8ωρο.Η Πρωτομαγιά έγινε μέρα - σύμβολο για τους εργάτες, γιατί ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων εργατών από το Σικάγο του 1886  μέχρι την Καισαριανή του 1944 και στους αγώνες που συνεχίζει να δίνει μέχρι σήμερα η εργατιά σε ολόκληρο τον κόσμο.Είναι μέρα τιμής για τους χιλιάδες νεκρούς του διεθνούς προλεταριάτου και σαν τέτοια θα συνεχίσει να καταγράφεται στο παγκόσμιο ημερολόγιο των εργατικών αγώνων. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σβήσει την Εργατική Πρωτομαγιά.
Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τιμάμε και διεκδικούμε αιτήματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Εργαζόμενοι - εργαζόμενες
Σήμερα στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης έχει σχηματιστεί ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ δυνάμεων που αποτελείται από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενάντια στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Η φετινή Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση επιδιώκουμε να αποτελέσει σημαντικό βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην κλιμάκωση των αγώνων για την απόκρουση της αντεργατικής καταιγίδας, για να δοθεί απάντηση στην επίθεση που δέχεται στα δικαιώματά της. Στόχος όλων πρέπει να είναι η ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Έχουμε την νέα ΕΓΣΣΕ με 586 ευρώ μικτά και 511 για τους νέους, πλέον και με τη βούλα της ΓΣΕΕ, το πάγωμα των τριετιών, το χτύπημα του επιδόματος μητρότητας, τα οικογενειακά επιδόματα, έρχονται να προστεθούν στο άθροισμα των τσακισμένων εργατικών δικαιωμάτων, των μειώσεων στο λαϊκό εισόδημα, της γενικευμένης επίθεσης στη ζωή της εργατικής οικογένειας. Είναι ένα ακόμα δώρο της συγκυβέρνησης στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να βγουν αναίμακτα από την κρίση, φορτώνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα.
Ο πολλαπλασιασμός των απολύσεων, η μαζική απλήρωτη εργασία, η φορολογία, η ακρίβεια φανερώνουν πως η επίθεση θα συνεχίζεται αμείωτα όσο ο εργαζόμενος λαός δεν αξιοποιεί τη δύναμη που έχει στα χέρια του. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος διεξόδου από την εξαθλίωση πέρα από την οργάνωση στα σωματεία, από τη συμμετοχή στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν σε κάθε τόπο δουλειάς για να αποκρουστεί η επίθεση, από την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, από την συστράτευση στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε. Αυτό είναι που φοβούνται γι' αυτό και παίρνουν μέτρα ενάντια στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, θέλουν να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται, γι'  αυτό και έχουν στήσει βιομηχανία διώξεων ενάντια σε στελέχη του ταξικού κινήματος.
Αποτελεί κύριο αίτημα της εργατικής τάξης η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.
Να μην περάσει η σύγχρονη σκλαβιά.
Αν για το κεφάλαιο είναι ευκαιρία να ξεμπερδέψει με εργασιακά και άλλα δικαιώματα, για τους εργαζόμενους είναι ευκαιρία να μεγαλώσουν τα ρήγματα του αστικού πολιτικού συστήματος, να παλέψουμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα έχει τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη. Εμείς έχουμε χρέος να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Το χρωστάμε στους νεκρούς της τάξης μας.
Αγώνας Ρήξη Ανατροπή - Η Ιστορία Γράφεται Με Ανυπακοή
Ζήτω η 1η Μάη!
Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP