Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντισεισμική προστασία

>> Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Τάσος Τσαπλές και ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης με τη«Λαϊκή Συσπείρωση», παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου τις θέσεις της παράταξης για την αντισεισμική προστασία, στο ξενοδοχείο Αχίλλειον.
Στην εισήγησή του μεταξύ άλλων ο Τ. Τσαπλές τόνισε ότι «Ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στην Κεφαλονιά, αναδεικνύει πιο έντονα την ανάγκη της αντισεισμικής θωράκισης της περιοχής και γενικότερα της χώρας.
Είναι γνωστό ότι η χώρα μας, η Θεσσαλία και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, αποτελούν περιοχές όπου εκδηλώνονται κατά καιρούς σεισμικά φαινόμενα, ακόμα και με ανθρώπινα θύματα και μεγάλες υλικές ζημιές.
Η έξαρση του φαινομένου των σεισμών τα τελευταία χρόνια και οι καταστροφικές συνέπειές τους, αναδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την ανεπαρκέστατη πολιτική και σ’ αυτόν τον τομέα.
(...) Αναδεικνύουν επίσης και τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας και των Δημοτικών Αρχών της περιοχής, για την απουσία διεκδίκησης ύπαρξης σχεδιασμού άμεσων μέτρων ανακούφισης σε περίπτωση σεισμού, αλλά και ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής μας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρεί ότι επιβάλλεται η υλοποίηση μιας σειράς άμεσων άλλα και μακροπρόθεσμων μέτρων αντιμετώπισης των σεισμών και των συνεπειών τους.
Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας είναι ζωτικής σημασίας μεγάλο έργο υποδομής, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους. Άλλωστε το κόστος των συνεπειών των σεισμών είναι πολύ μεγαλύτερο, ιδίως όταν χάνονται και άνθρωποι. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν μία σειρά συγκεκριμένων άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των σεισμοπαθών".
Επισυνάπτεται ολόκληρη η εισηγητική ομιλία του Τ. Τσαπλέ με τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αντισεισμική προστασία, ΕΔΩ.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP