Να γίνει άμεσα μεγάλο δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα απαιτεί η Λαϊκή Συσπείρωση

>> Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Να γίνει άμεσα μεγάλο δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα που θα καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες του λαού, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, ζητά με δήλωση του οΤάσος Τσιαπλές υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισαςμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη δήλωσή του επισημαίνει:
«Σε ολόκληρη τη χώρα, υπάρχει μόνο ένα δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους της Αττικής, ενώ οι ανάγκες είναι μεγάλες και αυξάνονται διαρκώς.
Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνειδητά, δεν προχώρησαν στην κατασκευή σύγχρονων δημόσιων Κέντρων Αποκατάστασης, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, γιατί ήθελαν να παραδώσουν και αυτόν τον τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως και έγινε.
Στη Λάρισα και στη Θεσσαλία γενικότερα, που δεν υπάρχει δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης, έχουν αναπτυχθεί και με κρατική στήριξη, μια σειρά μεγάλα ιδιωτικά Κέντρα Αποκατάστασης, τα οποία αποκομίζουν μεγάλα κέρδη τόσο από το γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι συμβεβλημένα μαζί τους, όσο και από την ίδια συμμετοχή των ασφαλισμένων που πληρώνουν σε αρκετές περιπτώσεις, μετατρέποντας σε ακριβό εμπόρευμα την ανάγκη αποκατάστασης και αποθεραπείας.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση τα κόμματα του καπιταλιστικού ευρωμονόδρομου, οι δυνάμεις τους στην περιφέρεια και στους δήμους, όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά στήριξαν ουσιαστικά αυτή την αρνητική για το λαό εξέλιξη. Η Λαϊκή Συσπείρωση, σταθερά αντιπάλεψε την εμπορευματοποίηση και την παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και της πρόνοιας. Σταθερά διεκδικεί την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά δημόσιου - δωρεάν συστήματος υγείας - πρόνοιας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του λαού.
Διεκδικεί την άμεση κατασκευή, στελέχωση και εξοπλισμό ενός μεγάλου σύγχρονου δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης στη Λάρισα, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του λαού της Θεσσαλίας, δωρεάν, με ταυτόχρονη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία».
Παράλληλα ο Τ. Τσιαπλές απαιτεί να γίνει τώρα το νέο κτίριο του ΙΚΑ στο οικόπεδό του.
Συγκεκριμένα σημειώνει: «Η άσχημη εικόνα που αναδείχθηκε μετά το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, με εκατοντάδες ασφαλισμένους να συνωστίζονται στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου, για να περάσουν από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη της αναγκαιότητας της άμεσης κατασκευής του νέου σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου του ΙΚΑ, στο ιδιόκτητο οικόπεδό του (οδός Ασκληπιού), που τώρα νοικιάστηκε για πάρκινγκ!
Είναι απαράδεκτο το ΙΚΑ να ξοδεύει πάνω από 500.000 ευρώ για ενοίκια σε ακατάλληλα για τις ανάγκες του κτίρια, να έχει ξοδέψει μεγάλο ποσό για την μελέτη του έργου και να μην προχωρά στην κατασκευή του νέου κτιρίου, που θα εξυπηρετούσε όλες τις ανάγκες των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων.
Οι κατά καιρούς υποσχέσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, των διοικητών του ΙΚΑ, αποδείχτηκαν ψεύτικα λόγια, αφού αντί για κτίριο του ΙΚΑ, το οικόπεδο κατάντησε σε ιδιωτικό παρκινγκ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, απαιτεί την άμεση δημοπράτηση και κατασκευή του νέου ιδιόκτητου κτιρίου του ΙΚΑ στο ιδιόκτητο οικόπεδο του, στη Λάρισα».

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP