Για τις ψυχιατρικές κλινικές και τους ξενώνες της περιοχής

>> Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

  • Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λάρισας του ΚΚΕ
Την κατάσταση και τις ελλείψεις στις δημόσιες ψυχιατρικές μονάδες, κλινικές, ξενώνες, οικοτροφεία και προστατευόμενα διαμερίσματα για άτομα με ψυχικά προβλήματα και των συνοδών τους, στη Θεσσαλία και τη Λάρισα, αναδεικνύει με δήλωσή του ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η δήλωση έχει ως εξής:
«Την ώρα που η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου πανηγυρίζει για το δήθεν "πρωτογενές πλεόνασμα", που προκύπτει από την άγρια φοροληστεία και το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, η Θεσσαλία και η Λάρισα έχουν μεγάλες ελλείψεις σε δημόσιες ψυχιατρικές μονάδες και κλίνες και παντελή έλλειψη δημόσιων ξενώνων, οικοτροφείων, προστατευόμενων διαμερισμάτων για την κάλυψη των αναγκών τόσο για άτομα με ψυχικά προβλήματα, όσο και των συνοδών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί από την κυβέρνηση να δημιουργηθεί σύγχρονη μεγάλη δημόσια ψυχιατρική κλινική στη Λάρισα, όπως επίσης και κέντρα ψυχικής υγείας ή κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, με βάρος στην παιδική - εφηβική ηλικία.
Να δημιουργηθούν δημόσιοι δωρεάν ξενώνες, οικοτροφεία, προστατευόμενα διαμερίσματα που να καλύπτουν τις ανάγκες για παρόμοιες δομές για άτομα με ψυχικά - νοητικά προβλήματα».   

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP