Πραγματοποιήθηκαν στην Τσαριτσάνη οι εκδηλώσεις για τους πεσόντες

>> Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014



Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 16 Μάρτη στην Τσαριτσάνη, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 52 συνολικά θύματα των ομαδικών εκτελέσεων πατριωτών από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής στις 12 Μάρτη του 1943 και από τους ναζί στις 20 Αυγούστου του 1944.
Οι ομαδικές εκτελέσεις άμαχου πληθυσμού και η πυρπόληση της Τσαριτσάνης, ήταν αντίποινα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του χωριού στη λαϊκή αντίσταση ενάντια στο χιτλεροφασισμό, τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία Κομματικών Οργανώσεων της περιοχής, με επικεφαλής τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ και υποψήφιου Δημάρχου Λάρισας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στεφάνια στο μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία του χωριού, κατέθεσαν η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην περιοχή, η ΚΝΕ, η ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, η Ένωση Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου περ. 1941- 1944 και φορείς της περιοχής.
Σε σχετική του δήλωση, ο Δημήτρης Αβρανάς, γραμματέας της Τ.Ε. Ελασσόνας του ΚΚΕ και υποψήφιος δημάρχου Ελασσόνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνει τα εξής:
«Σήμερα ημέρα μνήμης των θυμάτων του χιτλεροφασισμού και των ντόπιων συνεργατών τους εδώ, από τον ηρωικό τόπο της Τσαριτσάνης στέλνουμε το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών και των οραμάτων των πατριωτών, των κομμουνιστών που πρωταγωνίστησαν στην ηρωϊκή ΕΑΜική Αντίσταση στην περιοχή της Ελασσόνας.
Δεκάδες Τσαριτσανιώτες, με το όπλο στο χέρι, πρωταγωνίστησαν στην οργάνωση της Αντίστασης μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ.
Σήμερα που ο φασισμός σηκώνει ξανά κεφάλι το μήνυμα που στέλνουμε εδώ από την Τσαριτσάνη είναι ξεκάθαρο: Στους φασίστες, στο ναζισμό δεν πρέπει να δείξουμε καμία ανοχή.
Το αστικό πολιτικό σύστημα ανέχεται το φασισμό, γιατί ακριβώς είναι γέννημα θρέμμα του και τον αξιοποιεί για να τρομοκρατήσει το λαό αλλά και ως εφεδρεία για τη διαχείρισή του, όταν βρίσκεται σε κρίσεις όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία.
Ο λαός της Τσαριτσάνης έδειξε το δρόμο αντιμετώπισης της χρυσή αυγής και κάθε νεοναζιστικού μορφώματος που ξεπηδάει μέσα από το σάπιο σύστημα που βρίσκεται σε κρίση. Δεν πρέπει να δείξει ο λαός καμία ανοχή».

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP