ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ

>> Σάββατο 15 Μαρτίου 2014


Την Κυριακή στις 16 Μάρτη, τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα ιταλικά φασιστικά στρατεύματα κατοχής στις 12 Μάρτη του 1943 και από τους ναζί στις 20 Αυγούστου του 1944.
Οι ομαδικές εκτελέσεις άμαχου πληθυσμού και η πυρπόληση της Τσαριτσάνης, ήταν αντίποινα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του χωριού στη λαϊκή αντίσταση ενάντια στο χιτλεροφασισμό, τους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Με το όπλο στο χέρι, δεκάδες Τσαριτσανιώτες  άνδρες και γυναίκες, νέοι και γέροι πάλεψαν ενεργά μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ.
Όταν η πολιτική ηγεσία των αστικών κομμάτων εγκατέλειπε τη χώρα, το ΚΚΕ βρέθηκε στην πρωτοπορία της οργάνωσης και καθοδήγησης του έπους της Εθνικής Αντίστασης, γράφοντας την ηρωϊκότερη σελίδα του λαού μας στη σύγχρονη εποχή.
Το ΚΚΕ δημιούργησε και ήταν ο βασικός αιμοδότης του αντάρτικου κινήματος. Χιλιάδες αγωνιστές πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή την υπόθεση της λευτεριάς. Έδωσαν το αίμα τους για μια Ελλάδα, απαλλαγμένη από ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές. Βασανίστηκαν, υπέστησαν εξευτελισμούς, υπέφεραν εξορίες και φυλακίσεις, χωρίς να λυγίσουν, πιστοί ως το τέλος στο δίκιο του αγώνα.
Οι παππούδες και οι πατεράδες μας, έπεσαν στην πλατεία της Τσαριτσάνης, στο όνομα τις βρωμερής ιδεολογίας του φασισμού.
Ο λαός της Τσαριτσάνης ξέρει καλά τους δωσίλογους, τους μαυραγορίτες, τους γερμανοτσολιάδες και τους λεγεωνάριους. Τους συνεργάτες των κατακτητών, όλους αυτούς τους εθνικούς προδότες που διαχρονικά τους παρέδωσε στη χλεύη και στο περιθώριο.
Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές και το αίμα των ηρώων και των αθώων, δεν έχει στεγνώσει.
Δεν έχουν καμιά θέση στις εκδηλώσεις, οι θλιβεροί απόγονοι των χιτών και των ταγμάτων ασφαλείας, οι υμνητές του χίτλερ, οι εκφραστές του νεοναζισμού. Ο περιφερόμενος θίασος της «χρυσής αυγής», που για μια ακόμη φορά πήρε την απάντηση που του έπρεπε, δεν έχει καμιά θέση στα τιμημένα χώματα της Τσαριτσάνης.
Να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους.
Ο λαός θα τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει.




ΚΟΒ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΚΚΕ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP