ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ: Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε την παρουσία της Χρυσής Αυγής

>> Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

)
το βίντεο από την περσινή κινητοποίηση στην Τσαριτσάνη

Για μια ακόμα φορά, ο λαός της Τσαριτσάνης - του ηρωικού και μαρτυρικού χωριού της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται ανάμεσα στη Λάρισα και την Ελασσόνα, δίπλα στη Μελούνα - έδειξε πώς πρέπει και μπορεί να αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις του φασιστικού - φιλοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.


Πληροφορίες που έφτασαν στο χωριό έλεγαν ότι κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, που, με επικεφαλής τον γνωστό «φασιστοπαλικαρά» Κασιδιάρη, βρισκόταν στο νομό Λάρισας, είχε σκοπό να επισκεφτεί, προχτές Κυριακή, την Τσαριτσάνη. Μάλιστα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ζήτησε να κλείσει τραπέζι σε ταβέρνα του χωριού.
Αμέσως, η Λαϊκή Επιτροπή του δήμου Ελασσόνας, ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Αγροτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης κάλεσαν τους κατοίκους του χωριού να αντιδράσουν, διαμηνύοντας προς τους φασίστες ότι είναι ανεπιθύμητοι και να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους εκεί. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άνδρες, γυναίκες και παιδιά βγήκαν στην πλατεία του χωριού, όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει μουσικοχορευτική εκδήλωση την οποία οργάνωσε ο δήμος.
Η άμεση και αποφασιστική λαϊκή κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής να μην εμφανιστεί στην Τσαριτσάνη.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι Τσαριτσανιώτες, πέρσι το Μάρτη, δεν είχαν επιτρέψει σε κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον τοπικό βουλευτή, να πάρει μέρος στην εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες πατριώτες του χωριού από τα ιταλικά στρατεύματα και τους ντόπιους δοσιλόγους.
Οι μαζικοί φορείς της περιοχής καλούν το λαό σε επαγρύπνηση, για να αποτραπεί ενδεχόμενη παρουσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν, την Κυριακή, 16 Μάρτη, μέρα τέλεσης του μνημόσυνου για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του Μάρτη του 1943, στις 10 το πρωί στην πλατεία.
Σε δήλωσή του, ο Δημήτρης Αβρανάς, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας με τη στήριξη του ΚΚΕ, σημειώνει: «Για ακόμα μια φορά, η λαϊκή κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής απέτρεψε τους εκπροσώπους του ναζιστικού μορφώματος να εμφανιστούν στην Τσαριτσάνη. Το γεγονός ότι είχαν στα σχέδιά τους να περάσουν από την Τσαριτσάνη, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη, αποδεικνύει τη διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση που πρέπει να δείχνει ο λαός μας στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεμπερδεύουμε έτσι εύκολα με αυτούς.
Κανένα φόβο δεν πρέπει να δείξουμε απέναντι στους νεοναζί, αλλά με αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στη λαϊκή δύναμη, να τους αντιμετωπίσουμε παντού. Οπως και πέρσι τέτοιον καιρό, έτσι και σήμερα πήραν την απάντηση που τους άξιζε.
Αυτό που χρειάζεται είναι να κατανοηθεί βαθιά από το λαό, ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ως ναζιστικό κόμμα - τσιράκι και οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου. Το ίδιο το σύστημα τους θρέφει και τους αξιοποιεί για να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα, αλλά και ως εφεδρεία διαχείρισης του καπιταλισμού που βρίσκεται σε κρίση.
Να πρωτοστατήσουμε παντού στην οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας, να γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, να μην έχουν τόπο να σταθούν πουθενά».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ΠΗΓΗ

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP