Παναγροτικό Συλλαλητήριο στο Κιλελέρ, αύριο 9/3

>> Σάββατο 8 Μαρτίου 2014


Όλοι και όλες
την Κυριακή 9 Μάρτη στο Κιλελέρ, ώρα 12.00
Ο αγώνας συνεχίζεται...

ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ:
- από την Ελασσόνα, στις 10.00 
- από την Τσαριτσάνη στις 10.15

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο αγωνιστικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 9 Μάρτη απευθύνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων για να τιμηθεί η ηρωική εξέγερση των κολίγων.
Στο κάλεσμα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων τονίζει:
«Τιμάμε τους ηρωικούς κολίγους που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην τυραννία των τσιφλικάδων διεκδικώντας το δίκιο τους. Σήμερα 104 χρόνια μετά είναι καθήκον μας με οδηγό την εξέγερση στο Κιλελέρ να συνεχίσουμε τον πολυήμερο αγώνα των μπλόκων παλεύοντας:
  • Ενάντια στην ΚΑΠ που με νέα μέτρα προωθεί το βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις, βάζει νέα εμπόδια στην καλλιέργεια, αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.
  • Τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που αυξάνουν το κόστος παραγωγής, μας χαρατσώνουν άγρια με τη φοροληστεία μειώνοντας το εισόδημά μας. Μας οδηγούν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στον αφανισμό.
  • Όλους όσους προσπαθούν να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα με τη στήριξη κομμάτων και ΜΜΕ. Προβάλλουν αιτήματα που δεν ανταποκρίνονται στα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τις ξεπουλημένες ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ.
Η πανελλαδική κινητοποίηση στο χώρο της εξέγερσης στο Κιλελέρ την Κυριακή 9 Μάρτη είναι η αγωνιστική συνέχεια των πολυήμερων αγροτικών μπλόκων. Ταυτόχρονα αποτελεί την αφετηρία του νέου κύκλου κινητοποιήσεων καθώς τα προβλήματα οξύνονται και δεν μπορούν να λυθούν χωρίς την πάλη και συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Κιλελέρ δυναμώνοντας:
  • Την κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζομένους και τα ταξικά σωματεία τους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Τα μεγάλα συλλαλητήρια στη διάρκεια των μπλόκων, η συμπαράσταση που εκφράστηκε στον αγώνα μας απέδειξαν ότι ο λαός ενωμένος και αποφασισμένος μπορεί να ματαιώσει τα κυβερνητικά σχέδια, να ανατρέψει την κρατική καταστολή, να ανοίξει τον δρόμο για μια διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας.
  • Τους Αγροτικούς Συλλόγους ώστε να συσπειρώσουν την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, να αποκτήσουν ουσιαστική λειτουργία, να αποτελέσουν το μαζικό φορέα προώθησης των συμφερόντων και αιτημάτων συνολικά των κατοίκων στην ύπαιθρο. Δυνατοί Αγροτικοί Σύλλογοι, συγκρότηση νέων ΑΣ σε κάθε Νομό, σημαίνει ότι πιο αποφασιστικά, καλύτερα οργανωμένοι, πιο πολλοί, θα δώσουμε τους νέους αγώνες που αναπόφευκτα έρχονται».

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP