Μαζικό και μαχητικό το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα

>> Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014



Πλημμύρισε η Αθήνα από τους χιλιάδες αγρότες που συμμετείχαν στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο.
Οι αγρότες ενωμένοι
με εργάτεςνεολαίουςαυτοαπασχολούμενους και γυναίκες καταδίκασαν την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά και της εργατικής τάξης συνολικά. 

Αγρότες από κάθε γωνιά της χώρας, από Βόρεια Ελλάδα,
ΘεσσαλίαΠελοπόννησοΣτερεά, ΉπειροΑιτωλοακαρνανίαΚρήτη συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βάθης και πορεύτηκαν ως τη Βουλή, όπου παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. 
Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό της Συντονιστικής επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, το οποίο ανέγραφε το σύνθημα: «Παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια και το ξεκλήρισμά μας». Καθόλη την διάρκεια της πορείας τα συνθήματα: «Μας θέλουν φοβισμένους με κάτω το κεφάλι, εμείς τους απαντάμε με οργάνωση και πάλη», «Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, πίσω δεν κάνει η αγροτιά», «Αγρότη πολέμα δεν θα σου μείνει στρέμμα», «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» δονούσαν την ατμόσφαιρα.
Μετά τα αγροτικά μπλόκα ακολουθούσαν τα μπλόκα των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕΟΓΕΜΑΣ με συνθήματα: «Εργατιά, αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Εργάτες, αγρότες συμμαχία, στων μονοπωλίων τη δικτατορία».

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP