Ενημέρωση από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Νίκαια- Όλα τα τελευταία νέα

>> Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα το νέο μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα από αγρότες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες από τις γύρω περιοχές, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών και την καταδίκη τους στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στα δυο ρεύματα, στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτήριους οδούς.
Στη μαζική συγκέντρωση, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καλωσόρισε όλους εκείνους που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη λαϊκή συμμαχία ως αντίβαρο στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.
Ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε νωρίτερα η αντιπροσωπεία του πανελλαδικού συντονιστικού με τον Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας ότι ο αγώνας των αγροτών επιβάλλεται να συνεχιστεί για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, επιβίωσης τους.
Μιλώντας στο συλλαλητήριο όταν αυτό είχε παραταχθεί κατά μήκος της Ε.Ο, ο πρόεδρος του Ε.Κ Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία του κοινού συντονισμού του αγώνα και στην αναγκαιότητα της οικοδόμησης της λαικής συμμαχίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων και των λαικών στρωμάτων. Το σύνθημα που ακολούθησε  «εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά» δόνησε την ατμόσφαιρα σφραγίζοντας την ομιλία του Τάσου Τσιαπλέ.
Προσήλωση στην πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτών από τον υπουργό Οικονομικών
Εμμένει η κυβέρνηση στην πολιτική ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς η κυβέρνηση, όπως διαφάνηκε και από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων. Κανένα αίτημα των αγροτών δεν έγινε δεκτό από τον Γ. Στουρνάρα, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από τους αγρότες να συμβάλλουν στο ξεκλήρισμά τους. Αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις δηλώνουν οι αγρότες, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα στα μπλόκα για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους. Την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο μπλόκο της Νίκαιας θα συνεδράσει εκ νέου η  Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP