ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το παναγροτικό Συλλαλητήριο της Αθήνας

>> Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014


Στην πλ. Βάθης αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι οι αγρότες
Σε εξέλιξη αυτή την ώρα το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλ. Βάθης, όπου αγρότες ενωμένοι με εργάτες, νεολαίους, αυτοαπασχολούμενους και γυναίκες καταδικάζουν την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα της φτωχής και μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά και της εργατικής τάξης συνολικά. 
Αυτή την ώρα στο βήμα της συγκέντρωσης βρίσκεται εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων, ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας και της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Τη συγκέντρωση  μέχρι στιγμής χαιρέτησαν ο Μανώλης Καραντούσας πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τροφίμων-Ποτών- Γάλακτος, ο Νίκος Αγγέλου από την ΠΑΣΥ Αργολίδας, από το μπλόκο στο Ανυφί, η Κάτια Κρόκου από το προεδρείο της ΟΓΕ και ο Κώστας Τζέλας, από το μπλόκο της Νίκαιας και πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας. 
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ενώ ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής αγροτικών τραγουδιών ο Θωμάς Μπακαλάκος, τραγούδησε τραγούδια από τα «Αγροτικά».
Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ». Νωρίτερα, στην πλ. Ομόνοιας συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες και αυτοαπασχολούμενοι, κάτω από τις σημαίες των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ και με πορεία κατευθύνθηκαν προς την πλ. Βάθης φωνάζοντας τα συνθήματα  «Εργατιά, Αγροτιά, Μιά Φωνή και Μιά Γροθιά» και «Στων μονοπωλίων την ένωση, με Αγώνα Απαντάμε για Αποδέσμευση» εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα, που διαρκεί κοντά ένα μήνα, με στόχο να δυναμώσουν την πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, με αιχμή αυτά που αφορούν το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. 
Η συμμετοχή είναι μεγάλη - εκδηλώνεται έμπρακτα και αποφασιστικά η λαική αλληλεγγύη
Αγρότες από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας δίνουν το «παρών». Έφτασαν στην Αθήνα με πούλμαν από μια σειρά νομούς, ενώ συμμετέχουν και οι αγρότες από Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Χαλκιδική και Ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και την Κοζάνη (μπλόκο γέφυρας Σερβίων), Φλώρινα και Καβάλα.
Επίσης πολύ μαζική και μαχητική είναι και η συμμετοχή των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας, που αποτελείται από αγρότες όλης της Θεσσαλίας. Πούλμαν μετέφεραν αγρότες από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Και οι αγρότες όμως της Πελοποννήσου, από τα μπλόκα που συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής στα διόδια του Ισθμού στην Κόρινθο -γεγονός που έδωσε μεγάλη ώθηση στον αγώνα τους - συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Έφτασαν στην Αθήνα με πούλμαν και Ι.Χ αυτοκίνητα, ενώ στο μπλόκο στο Ανυφί θα γίνει μεγάλο γλέντι την Τσικνοπέμπτη.
Οι αγρότες της Στερεάς, με πούλμαν που δρομολόγησαν από περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Αθήνα, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και αγρότες κυρίως από τη Βορειοκεντρική Εύβοια, οι οποίοι και αυτοί έχουν δρομολογήσει πούλμαν.
Ιδιαίτερα μαζική είναι και η συμμετοχή των αγροτών από τα μπλόκα της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας (Πρέβεζα, Αγρίνιο, Θεσπρωτία), καθώς πέρα από τα γνωστά μπλόκα συμμετέχουν και αγρότες της Άρτας με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.
Από την Κρήτη αγρότες και κτηνοτρόφοι από Χανιά και Ηράκλειο συμμετέχουν και αυτοί στο συλλαλητήριο.
Στη συγκέντρωση παρεβρίσκεται και ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP