Λάρισα: Μαζική κινητοποίηση για την Υγεία

>> Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014


Δυναμική κινητοποίηση για την Υγεία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.
Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Ρίζος Μαρούδας από την Ένωση Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε οΤάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με τα τρακτέρ να προπορεύονται.
Διαδηλώνουμε την απαίτησή μας η Υγεία και το Φάρμακο να είναι λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, χωρίς επιχειρηματική δράση. Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που την υποβαθμίζει και την εμπορευματοποιεί περισσότερο, τόνισε στην ομιλία του ο Τάσος Τσιαπλές. Σημείωσε ότι τα μέτρα, που έχουν παρθεί στην Υγεία και αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση, δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των μνημονίων. Εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στις χώρες της ΕΕ είτε έχουν μνημόνια, είτε όχι, με σκοπό να υπηρετηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία. 
«Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες και ΕΒΕ έχουμε πικρή πείρα από τις συνέπειες του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και από τις πολιτικές διαχείρισής του. Από τη σκυτάλη στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων που παραδίδει η μία κυβέρνηση στην επόμενη, είτε είναι νεοφιλελεύθερη, είτε είναι σοσιαλδημοκρατική», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τάσος Τσιαπλές, προσθέτοντας ότι όλες οι αλλαγές που έγιναν στην Υγεία, με εμπνευστή την ΕΕ και υλοποιητές τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ήταν στο όνομα της προστασίας της υγείας του λαού, αλλά έφερναν νέα προβλήματα για το λαό, νέες επενδύσεις και πλούτη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν στα συνδικάτα, στους συλλόγους, συσπείρωση με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Σε αγώνα για την κοινωνική συμμαχία εργατών, μικρών αγροτών, ΕΒΕ, νέων και γυναικών ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς υπηρέτες του.
Παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη του Εργατικού Κέντρου στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα της Κεφαλονιάς, που βιώνουν τις καταστροφικές συνέπειες από τους ισχυρούς σεισμούς, αλλά και από την απουσία μιας πολιτικής ουσιαστικής αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης του νησιού.
Επίσης χαιρέτισε την παρουσία στη συγκέντρωση των μικρομεσαίων αγροτών της Θεσσαλίας, εκφράζοντας την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν. 

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP