Συνέντευξη τύπου για την Υγεία από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

>> Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014



Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση για την υγεία την Τετάρτη 5 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία της Λάρισας απηύθυνε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση με αιτήματα:
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιλαϊκό Ν/Σ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Να πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις, να καταργηθούν, το χαράτσι των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία, η πληρωμή στα απογευματινά ιατρεία και κάθε πληρωμή στα νοσοκομεία.
  • Να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φάρμακα. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών για εξετάσεις. Καμία περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες. Κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες. Να καταργηθούν οι εισφορές στον κλάδο υγείας για τους ασφαλισμένους.
  • Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα «κοινωφελή προγράμματα» και στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης.
  • Να χρηματοδοτηθούν γενναία τα δημόσια Νοσοκομεία τα Κέντρα Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία.
  • Η παροχή σε όλους υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η πρόληψη στους χώρους δουλειάς, στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία, στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, τη γειτονιά, να είναι δωρεάν σε όλους (ασφαλισμένους και μη), με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, μέσα από ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και την επιβάρυνση του μεγάλου κεφαλαίου. Με Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία, τα οποία θα αποτελούν ενιαίο σύστημα μαζί με τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία και βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Με κρατική χρηματοδότηση, κατάργηση των εισφορών στον κλάδο της υγείας.
  • Να γίνουν δημόσια Κέντρα Υγείας σε συνοικίες της Λάρισας (Φιλιππούπολη, Αβέρωφ, Ν. Σμύρνη, Γιάννουλη, ΤΕΙ).
  • Να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί καμία μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ, Κέντρο Υγείας. Όχι στις απολύσεις και διαθεσιμότητα του προσωπικού. Όλες οι δημόσιες μονάδες ΠΦΥ να αξιοποιηθούν, να αναπτυχθούν και να ενταχθούν στο ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
  • Κανένα δημόσιο νοσοκομείο να μη κλείσει, να μην συγχωνευτεί. Κάλυψη όλων των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στα Νοσοκομεία, στα Κ.Υ, στον ΕΟΠΥΥ του Νομού Λάρισας και γενικότερα, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σταθερό 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς.
  • Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο ΓΝ Λάρισας και στο ΠΠ Νοσοκομείο με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό. Να γίνει δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.
  • Να δημιουργηθεί δημόσια ψυχιατρική κλινική στη Λάρισα, όπως επίσης και κέντρα ψυχικής υγείας ή κινητή μονάδα ψυχικής υγείας.
  • Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας.
  • Λειτουργία απ’ το υπ. Υγείας-Πρόνοιας του «Βοήθεια στο Σπίτι» και «κατ’ οίκον νοσηλεία», ώστε να καλύπτονται όλοι, να είναι δωρεάν, ενταγμένα στην ΠΦΥ χρηματοδοτούμενο απ’ το κράτος. Στελέχωση των ΚΑΠΗ με επαρκές υγειονομικό προσωπικό, που να ανήκει στο ΚΥ, όπως: Νοσηλεύτριες, παθολόγος, φυσιοθεραπευτής, κοινωνικός λειτουργός. 
Παράλληλα αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και σωματείων θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 4 Φλεβάρη στις 11 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ απαιτώντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή κάλυψη όλων των ανασφάλιστων και την χορήγηση και πραγματοποίηση δωρεάν όλων των εμβολίων για παιδιά, ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού, στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP