Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Αγιάς: Τα οξυμένα προβλήματα του Κέντρου Υγείας στο επίκεντρο συνάντησης με τους εργαζόμενους

>> Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση με το σύνολο των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας της περιοχής πραγματοποίησε πρόσφατα η γραμματεία της Λαϊκής Επιτροπής Δήμου Αγιάς Λάρισας.
Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής μετά τη συνάντηση σημειώνεται: «Μετά από γόνιμο διάλογο μαζί τους ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας του. Κεντρικό σημείο αναφοράς όλων των προβλημάτων είναι η έλλειψη χρηματοδότησης της υγείας από την κυβέρνηση. Τα προβλήματα που επισημάνθηκαν από τους εργαζόμενους και τους πολίτες του Δήμου είναι:
1. Έλλειψη χρηματοδότησης για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη υγεία ασθενών και ηλικιωμένων.
2. Έλλειψη προσλήψεων σε κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού (π.χ. ο παιδίατρος έχει παρουσία 6 ημερών το μήνα εντελώς τυχαία, χωρίς κανένα προγραμματισμό).
3. Ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας. Με ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.
4. Έλλειψη προσωπικού φύλαξης τις βραδινές ώρες, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τη λειτουργία του κέντρου υγείας.
5. Έλλειψη προσωπικού για τη λειτουργία των 2 ασθενοφόρων του ΚΥ σε 24ωρη βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Επιβεβαίωση του ανωτέρω αποτελούν τα 2 περιστατικά που έζησε η περιοχή μας, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο. Άνθρωποι βαρύτατα τραυματισμένοι περίμεναν να εξυπηρετηθούν από το ΕΚΑΒ Λάρισας διότι δεν υπήρχε προσωπικό για την λειτουργία των ασθενοφόρων του ΚΥ. Τελικά η λύση δόθηκε με αυτοθυσία του προσωπικού του ΚΥ το οποίο ανέλαβε ευθύνες που δε του αναλογούν.
6. Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα μπήκε πλαφόν στο δικαίωμα συνταγογράφησης των ιατρών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μη ολοκληρωμένη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών οι οποίοι την έχουν ήδη προπληρώσει.
Η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Αγιάς θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους μαζικούς φορείς της περιοχής. Στόχος της σύσκεψης θα είναι η οργάνωση του αγώνα ενάντια στις επιλογές Κυβέρνησης-ΕΕ-Μονοπωλίων που θέλουν να επιβάλουν νέες περικοπές εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Εδώ πρέπει να τονίσουμε τη πλήρη απουσία του Δήμου Αγιάς από διεκδικήσεις για τη σωστή λειτουργία του ΚΥ», καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP