Το μπλόκο της Μελούνας

>> Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014


Από τη Δευτέρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, στήνουν μπλόκα σε όλη τη χώρα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Από τη Δευτέρα, στις επάλξεις  βρίσκονται και οι αγρότες της επαρχίας Ελασσόνας, από το δικό τους μετερίζι του αγώνα, το Μπλόκο της Μελούνας. Δεκάδες τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα κατά μήκος της Ε.Ο. Λάρισας- Κοζάνης στο ύψος της Μελούνας, στην Τσαριτσάνη, με αίτημα να παραμείνουν στη γη και τον τόπο τους.
Το μπλόκο αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά τις προσεχείς ημέρες.
Εν τω μεταξύ, ύστερα από τη σύσκεψη στη Νίκαια, οι αγρότες της Θεσσαλίας αποφάσισαν τα εξής:
  • Σήμερα Τετάρτη 5 Φλεβάρη, το απόγευμα συμμετοχή των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας στο συλλαλητήριο του ΕΚ Λάρισας για την Υγεία.
  • Την Πέμπτη 6 Φλεβάρη, το απόγευμα, σύσκεψη φορέων της περιοχής στο χώρο του μπλόκου.
  • Το Σάββατο 8 Φλεβάρη, το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας Λάρισας, σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αγροτικών μπλόκων προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.
  • Την Κυριακή 9 Φλεβάρη, οι αγρότες του μπλόκου Νίκαιας καλούν το μεσημέρι, εργαζόμενους, ΕΒΕ, λαϊκά στρώματα σε συλλαλητήριο στο χώρο του μπλόκου, προκειμένου να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στον αγώνα τους και η αναγκαιότητα συντονισμού του αγώνα με όσους θίγονται από την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.
  • Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τα μέτρα φοροεξόντωσης σε βάρος τους. Επίσης θα συναντηθούν και με πολιτικά κόμματα.



ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP