ΕΚΛ: Άλλες 6 διαθεσιμότητες στην «Ελευθερία»

>> Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

«Νέος κύκλος διαθεσιμοτήτων ανακοινώθηκε σήμερα σε 6 εργαζόμενους από την διεύθυνση της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, σε συνέχεια των 11 διαθεσιμοτήτων και 5 απολύσεων που είχε κάνει στο τέλος του περασμένου Δεκέμβρη, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση και το αντεργατικό νομικό πλαίσιο των κυβερνήσεων Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διατηρήσει την κερδοφορία της» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
«Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, δεν ευθύνονται για τυχόν μείωση των κερδών της επιχείρησης μέσα στην καπιταλιστική κρίση. Ισα-ίσα, με την δική τους δουλειά, ανέδειξαν την εφημερίδα σε πρώτη επαρχιακή εφημερίδα, με αρκετά κέρδη επί δεκαετίες. Γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν, για κάτι που δεν ευθύνονται» επισημαίνει το ΕΚΝΛ και συμπληρώνει:
«Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ζητά από την διεύθυνση της εφημερίδας, την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων και να μην υπάρξει μείωση μισθών. Να υπογραφεί νέα ΚΣΣΕ για τους δημοσιογράφους και για το τεχνικό – διοικητικό προσωπικό με αυξήσεις μισθών, που θα είναι υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.
Για τα προβλήματα, αυτά το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θα ζητήσει την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, για την σύγκληση τριμερούς συνάντησης και παράλληλα μαζί με το Σωματείο Τυπογράφων, θα εξετάσει τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης».

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP