Κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών

>> Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες την πανελλαδική κινητοποίηση, που ξεκίνησε στις 21 Γενάρη με τρακτέρ να βγαίνουν στις πλατείες των χωριών και άλλες αγωνιστικές δράσεις.

Το Σάββατο 1 Φλεβάρη θα γίνει το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, στην «Agrotica», στη Θεσσαλονίκη (12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου), που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων, εκπρόσωποι της οποίας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ απευθύνει κάλεσμα στη φτωχομεσαία αγροτιά να ανταποκριθεί μαζικά και υπερήφανα στο κάλεσμα της πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων και να συμμετάσχει από κάθε περιοχή της χώρας στο αγωνιστικό Συλλαλητήριο στην «AGROTICA»,

Σήμερα Τετάρτη (29 Γενάρη), στις 2 μ.μ. η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, για να θέσει το πλαίσιο των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων της αγροτικής κινητοποίησης.
Την Τρίτη έγινε μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών και δεκάδων τρακτέρ, όπου μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Στη συγκέντρωση καταγγέλθηκε η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών, καθώς αυτοκίνητα της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες σταματούσαν για έλεγχο τα τρακτέρ πριν και μετά από το τέλος της κινητοποίησης.

Επίσης, καθημερινά αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των τρακτέρ που βγαίνουν στις πλατείες των χωριών του θεσσαλικού κάμπου και περιμένουν το σύνθημα, να ξεκινήσουν για το σημείο όπου θα στηθεί το μεγάλο πανθεσσαλικό μπλόκο. Πάνω από 1.500 αγροτικά μηχανήματα έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι στιγμής, στις πλατείες 100 και πλέον χωριών των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η έξοδος των τρακτέρ θα συνεχίζεται σταδιακά.

Στην Ελασσόνα
από τη σύσκεψη στην Τσαριτσάνη

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις στα χωριά της επαρχίας Ελασσόνας, που πραγματοποιεί η Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου της Μελούνας, με σκοπό την οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς της περιοχής.

Μετά τη μαζική σύσκεψη στην Ελασσόνα και στη συνέχεια στο Στεφανόβουνο- Γαλανόβρυση, το βράδυ της Τρίτης, 28 Γενάρη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σύσκεψη  των αγροτών της Τσαριτσάνης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βασίλης Κατής, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου και στέλεχος της ΠΑΣΥ.

Ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα και αποφασίστηκε η συμμέτοχη στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην «Agrotika». Ήδη  τα τρακτέρ άρχισαν να συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών της Ελασσόνας.

Ανάλογη σύσκεψη, θα πραγματοποιηθεί απόψε (Τετάρτη, 29 Γενάρη, ώρα 8.00 μ.μ. στην Καλλιθέα.

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP