Αδιάλλακτη η κυβέρνηση απέναντι στα αιτήματα των αγροτών

>> Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014



Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οδηγούνται οι μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας μετά και την αδιάλλακτη στάση που τήρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε, σήμερα, με εκπροσώπους του Πανελλαδικού Συντονιστικού των μπλόκων.
Ο αρμόδιος υπουργός Θ. Τσαυτάρης, αν και εξέφρασε την κατανόησή του για τα διογκωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, δήλωσε ότι τόσο η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης όσο και οι κατευθύνσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είναι δεδομένες, ευχόμενος στην ουσία στη φτωχή αγροτιά ...«καλό κουράγιο».
Μια σειρά άμεσα αιτήματα ζωτικής σημασίας για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, όπως η μείωση του κόστους παραγωγής - κόστη ενέργειας, ζωοτροφών, λιπασμάτων και άλλων γεωργικών εφοδίων - κρατική παρέμβαση για τη συγκράτηση των τιμών, κατάργηση των φορολογικών και όλων των άλλων «χαρατσιών» στους αγρότες, επιστροφή ΦΠΑ στο σύνολό του, απορρίπτονται δίχως συζήτηση από την κυβέρνηση, αναγκάζοντας τους παραγωγούς να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων.
Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των μπλόκων, η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης θα μεταφερθεί από σήμερα στις τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, όπου και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, με το Συντονιστικό να καταθέτει πρόταση για συγκρότηση μπλόκων στους εθνικούς οδικούς άξονες πανελλαδικά.
Πρώτο μεγάλο αγωνιστικό σημείο συνάντησης των αγροτοκτηνοτρόφων θα αποτελέσει η έναρξη της έκθεσης "Agrotica"  στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1η Φλεβάρη, όπου θα διενεργηθεί μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο, προανάκρουσμα των όσων θα ακολουθήσουν.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 902.gr
(Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 29/01/2014 - 20:42)

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP