ΕΚ Λάρισας: Συγκέντρωση συμπαράστασης στη δίκη αγωνιστών ενάντια στην επιβολή διοδίων

>> Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014


Συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας είναι αυτή την ώρα εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου της πόλης σε ένδειξη συμπαράστασης σε 15 συνδικαλιστές, στελέχη του ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστές που οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου  γιατί αγωνίστηκαν για την κατάργηση των διοδίων και την ελεύθερη μετακίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο: «Δικάζονται στα δικαστήρια της Λάρισας άλλα 15 συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστές από τη Λάρισα και τη Μαγνησία, γιατί αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων και την ελεύθερη μετακίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο σημειωτέον έχει πληρωθεί πολλαπλά από τον ελληνικό λαό και τώρα ξαναπληρώνεται αδρά, με τα χαράτσια στα διόδια, στους επιχειρηματικούς ομίλους που το εκμεταλλεύονται, με τη σύμβαση παραχώρησης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παλιότερα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταγγέλλει την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια στα διόδια που εξαπολύθηκε από την κυβέρνηση και την εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια, με αλλεπάλληλες μηνύσεις και δίκες εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και άλλων αγωνιστών στη Θεσσαλία και ευρύτερα, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν το λαό που αγωνίζεται για την κατάργηση των διοδίων και την ελεύθερη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο.
Μ’ αυτές τις πρακτικές δεν πρόκειται να σταματήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από τα διόδια, άλλου είδους χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Ο αυταρχισμός και η κρατική τρομοκρατία μέσα από τη χρησιμοποίηση και της δικαιοσύνης δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λαού.
Ο αγώνας για την κατάργηση όλων των διοδίων, των κάθε είδους χαρατσιών και την ανατροπή συνολικά της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγάλου κεφαλαίου θα δυναμώσει γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας ζητά την αθώωση των 15 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και άλλων μαζικών φορέων, το σταμάτημα όλων των δικών και κάθε είδους διώξεων ενάντια σε όσους αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων.
Δηλώνει την ενεργό στήριξή του σε όσους αγωνιστές σέρνονται στα δικαστήρια και καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης».

ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

____________

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP